homebiografielespraktijkatfotoscontact

Alexander Techniek

Click here to view this page in English

De Alexander Techniek, ontwikkeld door F.M. Alexander (1869-1955), is een praktische methode die je bewust maakt van hoe je jezelf gebruikt en hoe je functioneert. Onbewust ingeslopen gewoonten in houding en bewegingen kunnen de natuurlijke balans en co÷rdinatie verstoren. Door de Alexander Techniek leer je onnodige (spier)spanning los te laten waardoor co÷rdinatie, ademhaling en houding verbeteren. Iedereen kan daarom baat hebben bij lessen Alexander Techniek.

Petra is sinds 2015 gediplomeerd docente Alexander Techniek, is aangesloten bij de beroepsvereniging voor leraren Alexander Techniek (NeVLAT) en geeft les in Arnhem. Zij volgde haar opleiding bij Ron Murdock en Nadia Kevan. Daarnaast nam Petra actief deel aan workshops, o.a. van Vivien Mackie en Bob Britton. Afgelopen jaar assisteerde zij Nadia Kevan bij Alexander Techniek workshops voor musici; in Duitsland tijdens de studiedag "Ganzheitsliches Musizieren" als onderdeel van Klavier-Festival Ruhr en in Nederland tijdens een workshop voor musici van het Noord Nederlands Orkest. Voor gevorderde muziekleerlingen van UCK verzorgde Petra een introductie-cursus Alexander Techniek. Hieronder twee reacties van deelnemers:

"De kennismakingsworkshop AT die Petra gaf op UCK heb ik fijn gevonden. Ze zorgde voor een veilige omgeving, waarin ik aan de hand van oefeningen en aanwijzingen op mijn houding en spierspanning meer ontspannen kan hoorn spelen. Ik merk dat ik nu beter zit en ontspannen speel!"
Louise W.

"Ik vond je workshop heel interessant en supernuttig: de oefeningen en veranderingen heb ik direct toegepast en nu merk ik al dat ik er veel aan heb. Ik sta ontspannener en heb minder last van mijn rug. Geweldig, dankjewel!"
Inge N.

home | biografie | lespraktijk | Alexander Techniek | foto's | contact
Copyright © 2018 - Petra P.L. Polman